14 decembrie 2017

Vitaminele si mineralele de care aveti nevoie si cum sa le obtineti

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru orice regim alimentar, iar cercetările sugerează că acestea pot ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă, ca să nu mai vorbim de alte probleme de sănătate. De fapt, dacă mâncați o dietă bogată în fructe, legume și alimente fortificate, veți obține probabil tot ce aveți nevoie. Dar suplimentele oferă o formă ușoară, just-in-caz de asigurare a sănătatii.

Iată un ghid rapid pentru substanțele nutritive benefice și ce pot face acestea pentru dvs.

Beta caroten

Găsit în morcovi, cartofi dulci și ardei verzi, printre alte alimente, acest antioxidant este transformat în organism în vitamina A și este important pentru o viziune sănătoasă , un sistem imunitar funcțional și o piele bună. Un studiu din 2004 a constatat că acest gen de suplimentele ar putea ridica de fapt riscul de cancer pulmonar la fumători. Cercetările mai recente de la Institutului Național al Cancerului au asociat, de asemenea, aportul excesiv de beta-caroten prin intermediul suplimentelor cu risc crescut de cancer pulmonar și boli de inimă, cu toate că sunt încă necesare mai multe cercetări.
Evitati deci suplimentele cu beta caroten dacă sunteți fumători și încercați să obțineți beta-carotenul din fructe și legume.

Calciu

Organismul nostru are nevoie de calciu - cel mai des găsit în produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza - pentru a menține oasele sănătoase și pentru a preveni osteoporoza. 

Acid folic

Acidul folic, care previne defectele tubului neural cum ar fi spina bifida la copii, se găsește în cereale fortificate pentru micul dejun, legume verde închis, sucuri de citrice, pâine și paste făinoase. Obținerea a 400 micentialarograme pe zi a acestei vitamine B, iar 600 dacă sunteți gravidă sau alăptați, este esentiala. Această cantitate trebuie să provină din alimente, suplimente sau ambele, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Fier

Este posibil să nu iubești alimentele cele mai ridicate în fier (ficatul și alte organe de carne), dar mineralul este esențial pentru buna funcționare a globulelor roșii și, prin urmare, pentru prevenirea anemiei. Încercați să obțineți fier din surse dietetice, care includ, de asemenea, carne slabă, fructe de mare, nuci și verde, legume cu frunze. Deficitul de fier este neobișnuit, dar este posibil să aveți nevoie de un supliment dacă sunteți anemic.

Potasiu

Potasiul vă poate reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă și contracarează efectele a prea mult de sodiu in roganism. Se găsește în banane, stafide,  legume cu frunze verzi , portocale, lapte și multe altele. Luați în considerare un supliment dacă luați diuretice care diminuează potasiul, prezentari risc mai mare pentru hipertensiune arterială sau boli de inimă. Rețineți că prea mult potasiu poate fi dăunător persoanelor în vârstă și persoanelor cu afecțiuni renale.

Seleniu

Organismul are nevoie doar de cantități mici de acest antioxidant, găsit în carne, fructe de mare, ouă și pâine. Deși un studiu a constatat că administrarea a 200 micrograme pe zi a redus riscul de cancer de prostată, plămâni și cancer colorectal.

Vitamina C

Acesa se gaseste în fructele citrice, fructele de pădure, broccoli și ardeii verzi, doar nu face calitatea atunci când vine vorba de prevenirea obișnuită a racelii. Un studiu a sugerat că administrarea în mod regulat a vitaminei C poate reduce durata unei raceli cu o zi. Încercați să obțineți suficientă vitamină C prin dieta dumneavoastră. 

Vitamina D

Vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul si este necesară pentru sănătatea oaselor. Este cea mai mare parte accesibilă prin expunerea la soare, precum și din unele alimente, cum ar fi peștele gras sau laptele fortificat. Prea puțin vitamina D poate contribui la osteoporoză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu